11. Råggärd skola
Karen Macher Nesta, Lima Peru

Nucleus
Detta konstverk är återspeglar min erfarenhet och interaktion mellan rymden, landskapet och mig själv. "Nucleus" är inspirerad av hur naturen bygger en skyddande sköld kring något som är viktigt för utvecklingen och tillväxten av en viss art. Mitten av strukturen liknar en kärna, min inre kärna, som är en början på någonting och som börjar relatera och anpassa sig till miljön. Vävning innebär en stark känslomässig koppling mellan väven, materialet vävt och utrymmet.
Händerna är kvar i varje knut. Handlingen av vävning runt kärnan speglar att den är skyddad och
omhändertagen. När du lämnar väven öppen som ett nät, är det avsett att låta energin på den plats den installeras
impregnera utrymmet i konstverket för att passera igenom. Kärnan har i detta fall formen av en behållare, tom och öppen, som alltid väntar på att ta emot men inte fyllas, eftersom en fylld behållare inte kan omfamna eller vara mottaglig.
Karen Macher Nesta är född i Lima, Perú där hon bor och arbetar. Hon är Litentiate in Sculpture av Pontificia Universidad Católica Perú och Master i Konst och Teknologi av Universidad Politecnica de Valencia i Spanien. Hon har representerat sitt land i Symposia och Biennales i Asien, Europa och Amerika och har arbetat med naturprojekt sedan 2007. Idag studerar hon för professionell keramiker och undervisar skulpturseminarier för keramiker.

58.763007    12.032532

Fika sugen?
Råggärd café
www.facebook.com/raggardcafe