Jette Mellgren (Danmark)

Mina verk bygger på personligt engagemang med landskapet, och mitt arbete kommer från mitt förhållande till naturen. Mitt arbete firar och bär ett väsen av det jag upplever i den naturliga världen. Det grundläggande tillvägagångssättet för mitt arbete är att ta fram naturliga och dolda kvaliteter av naturen och dess potential som bärare av en berättelse.

Jag tycker om att hitta material i naturen. Materialen bestämmer verkets karaktär i ett brett spektra, vilket återspeglar vad jag tycker och vad som inspirerar mig i naturen. Jag jobbar med naturliga fibrer och samlade material, använder tekniker som vävning, sömmar och tryck i olika kombinationer för att skapa ytor och strukturer. I min process av att arbeta handcraft blir till mindcraft.

Min passion för naturen följer med min medkänsla för mänskligheten. I många år har jag haft ett stort privilegium att arbeta med andra kulturer, spesiellt Lango-folket i deras miljö i Uganda, Afrika. Att arbeta i nära samråd med andra kulturer betyder respekt och berikning, vilket leder till ett rymligt sinne och förbättrar vår kreativa frihet.

1996 Classic Arcaeology, University of Odense 1988 Socialwork, University of Odense 

http://www.jette-mellgren.dk

Nedan ser land art som Jette gjort på olika plater i världen.