Malin Robertson-Harén (Sverige)

Mitt namn är Malin Robertson Harén, jag är fotograf utbildad på fotoskolor på Gotland, i Göteborg och i New York där jag även bodde i fyra år och jobbade med fotografi på olika sätt.
Sedan 2003 är jag medlem och delägare i konstnärskooperativet Not Quite på det nedlagda pappersbruket i Fengersfors, där har jag även min ateljé och tillgång till fotostudio.

Sedan 2013 har jag arbetat med ett stort dokumentärt projekt på Volvo Buss i Säffle, en bussfabrik som skulle ha firat 100-årsjubileum 2013 men som istället la ner fabriken och produktionen flyttades till Polen och ca 350 personer blev av med sina arbeten. Projektet har lett till flera utställningar i Säffle, Åmåls konsthall och sommaren 2017 visas den igen på Not Quite i samband med att boken om projektet kommer ut, KAROSSEN 100 år av arbete.

Under vintern 2017 har jag tillsammans med smeden/konstnären/skulptören Jessica Fleetwood arbetat med ett stort Skapande skola-projekt med tema MIN HEMBYGD i klass F-6 på två skolor i Färgelanda Kommun. Projektet avslutades med en stor utställning i Färgelanda 4 och 5 april då alla elever, lärare, familj och andra intresserade var inbjudna att titta på barnens verk.

Mitt och Jessicas konstverk i Land art-projektet Landet Mitt Emellan, är en förlängning och en del av Skapande skola-projektet då det har ett passande tema. Vi har valt en av klassernas bild, som de gjort tillsammans, och så kommer vi översätta den i ett helt annat material som fungerar att ha utomhus. Motivet på bilden har en stark anknytning i Ödeborg och till platsen vi har fått tilldelade.

Se mer om Malins verk på hennes hemsida www.malinrobertsonharen.se