Nick Ireys

Är en amerikansk metall skulptör är för närvarande som utbytesstudent på HDK Steneby skola hantverk. Han går sitt andra år av ett treårigt program på Southern Illinois University i Carbondale Illinois USA.

Med en bakgrund i Blacksmithing har han specialiserat sig på att smida stål skulpturer.
Verket som är till "Landet mitt emellan"har han tänkt att  ta ett vanligt fast strukturell martial som metall och förvandla den till en strömmande flod.

Det platsspecifika verketär tänkt att smälta in i den naturliga miljön runt det, i huvudsak med Örekilsälven. Vatten och metall är två ämnen som ligger långt ifrån varandra. 

Det liv som kan uppnås genom att forma ett metallstycke är en spännande process. Genom smideskonsten kan bokstavligen hammare och form ur ett solitt stycke av stål.

I en workshop som Nick leder den 7 april kommer studenter att kunna utveckla sin användning av en lufthammare. Ett av de viktigaste verktygen för en smeden är att kunna använda hammaren på ett kraftfullt sätt för att forma metallen. De kommer att använda  speciella verktyg för att hamra former från råmaterialet och skapa ett konstverk för samhället.

Läs mer om Nick och hans verk på www.nimrtaldesign.net